Nieuwe maatregelingen en operatie nummer 4.

  Hallo iedereen,

  Het was even een tijdje stil hier gezien alle toernooien en trainingskampen voor dit jaar helaas zijn geannuleerd. Dit betekend voor mij als sporter dat het jaar 2020 voorbij is.

  Zoals jullie wellicht weten werden eerder dit jaar de olympische spelen verzet, met de hoop gevestigd op de zomer volgend jaar. In deze onzekere tijd kunnen we alleen maar hopen en positief blijven. Ook mochten we sinds enige tijd niet meer op de mat trainen. Zowel niet in Nederland, als ook in Duitsland.

  Na de operatie in April leek het heel even allemaal goed gegaan met mijn scheenbeen. Ik kon weer langzaam op de mat trainen. Maar begin September speelde de klachten in mijn scheenbeen weer op… Ik ben toen bij de Duitste sportarts geweest in Merzig. Klaus Johann is de sportarts van het Duitse nationale team. Vandaar dat we ook contact met hem opgenomen hebben. Hij gaf aan graag eens te willen kijken wat hij voor mij kon doen. Ik heb in Oktober een nieuwe MRI laten maken en een echo. Daarop bleek dat er toch weer 2 nieuwe cystes te zien waren en een ontsteking in de zenuwen naast me knie. De pijn was op een bepaald moment zo erg dat ik niet meer 100% mijn trainingen afwerken. Helaas heb ik moeten besluiten om toch opnieuw een operatie te ondergaan. Operatie nummer 4 aan me scheenbeen.

  Afgelopen vrijdag was dan weer de dag van de operatie in het Duitse Merzig kliniek. Ik ben heel goed geholpen geworden zowel door de sportarts als door de verpleging daar. Mijn vader is met me mee gereisd omdat ik natuurlijk niet naar huis kon rijden. Door een bezoekverbod moest hij wel ‘ eventjes’ (uren) buiten wachten tot ik weer ontslagen werd uit het ziekenhuis. Helaas door de corona regels zijn dit dingen die je even niet kunt veranderen.

  De rest van het jaar gaat voor mij de focus volledig op herstellen. De komende 2 weken moet ik op krukken lopen en hopelijk kan ik over 4 weken weer beginnen met de langzame opbouw van mijn kracht en conditie. Ik voel me soms heel onzeker omdat voor mij de tijd dringt om weer helemaal fit te zijn. Volgend jaar April en Mei zijn de kwalificaties voor de spelen. Ik heb nog tijd om helemaal fit te worden, maar toch spookt het in je hoofd; ga ik dit redden? heb ik genoeg tijd?
  Maar gelukkig heb ik een team om mij heen die super positief zijn en mij ook hier doorheen slepen. Aan de thuis verzorging zal het niet liggen want Giel is mijn persoonlijke butler geworden en staat letterlijk dag en nacht voor me klaar om te helpen. Maar ook mijn familie om mij heen steunen mij enorm hierin.

  Ik ben er van overtuigd dat als ik dit aan kan, ik de rest ook aan kan. Voor nu, kop op! En met volledige focus op mijn herstel terug komen als nooit tevoren.

  Ook moeten we ons allemaal houden aan de corona regels en is het soms krom en stom. Maar ik hoop dat we met de kerst op een ‘normale’ manier samen kunnen zijn. En ik hoop alleen maar dat dit jaar zo snel mogelijk voorbij is.

  Blijf gezond !

  Veel liefs van mij.