Positief toernooi afgesloten.

  Hallo iedereen😊,

  Mijn toernooi zit er op hier in Minsk. En ben helaas uitgeschakeld op de Europian games. Ik heb een beetje gemengde gevoelens over alles wat er gebeurde gisteren. Ik heb juist hele mooie dingen kunnen beleven en ook minder leuke en dat alles op een dag. Ik ga proberen jullie mee te nemen vanaf dat we hier zijn aangekomen.

  De reis ging super we zijn vanuit schiphol naar Minsk gevlogen. En werden in het athlete dorp goed ontvangen door TeamNL. πŸ‡³πŸ‡± Even gauw me gewicht gecheckt en dat zat ook goed. Dus toen ben ik gelijk een training gaan doen om de laatste onsjes eraf te zweten zodat ik nog wat kon eten.

  Vanuit de training stond daar al een mevrouw van de dopingcontrolle op me te wachten. En ja dan moet je mee. Aangezien ik zeer laag in me vocht zit zo kort voor me wedstrijden kon ik dus niet gelijk plassen en heb ik van 21.15 tot ongeveer 00.45 nachts daar gezeten maar uiteindelijk is het me wel gelukt. πŸ˜πŸ‘Œ En ja z’n dingen horen erbij, we willen allemaal een schone sport.

  Dus helemaal vermoeid lag ik dan eindelijk in bed. Maar gelukkig kon ik lekker uitslapen en verliep de rest van me dag rustig. In de middag ben ik met Frans op de mat gaan training en dat ging allemaal top. Die avond heb ik dan nog fysio behandeling gehad van TeamNL fysio Chris. En was ik weer zo goed als nieuw.

  Dinsdag was de dag van de loting. Die ik overigens nog niet wou weten tot de dag erna zodat ik me lekker kon focussen op me gewicht en rust in me hoofd. Me gewicht was goed dus ik had me tas ingepakt en kon lekker een volle nacht gaan slapen.

  De dag van de wedstrijd werd ik uitgeslapen wakker en voelde me fit. We gingen naar de weging. En daarna kon ik dan eindelijk weer lekker bij eten en drinken. Dat gevoel kan ik niet beschrijven hoe lekker dat is.

  Nou me eerste wedstrijd kwam ik gelijk tegen de meid uit Wit-Rusland. De wereld kampioen van 2017. Maar geloof me ik had zo veel zin om weer op de mat te staan. Goed opgewarmd en ik was er klaar voor. Op de tribune was dan ook een groepje teamNL te zien. Wat ik super vond. Aangezien wij niet vaak supporters op de tribune hebben vond ik dit echt super leuk. Voor mij bijzonder onze eigen Chef de Mission van team NL was komen kijken Pieter van den Hoogenband.

  Eerste ronde had ik wat moeite om me draai te vinden maar ik bleef rustig. In de pauze stond ik 5-0 achter. Maar wist in de tweede ronde terug te komen met 6-6 voorsprong. Helaas in de laatste minuut kom ik in een lastige situatie en kon toen helaas niet meer score en verloor de partij op punten. Vervolgens verliest zij der tweede partij (onnodig). En zo was ik uitgeschakeld. Teleurgesteld maar zeker niet ontevreden over mijn partij. Op een paar kleine dingetjes na heb ik gedaan wat ik moest doen. En kijk ik positief terug op dit toernooi.
  Na mijn wedstrijd kreeg ik nog wat wijze woorden van onze Chef de Mission hemzelf en dat deed me wel echt goed.

  Helaas kon ik dit keer niet winnen maar al mijn focus ligt op de WK in September. Voor nu heb ik een paar dagen rust. Want volgend weekend heb ik nog een toernooi op de planning in Madrid.

  Wat voor mij een heel mix gevoel gaf vandaag. Is dat ik het nieuws te horen heb gekregen dat onze club vriend Herman overleden is. Bewust heb ik het pas gehoord toen mijn wedstrijd over was. Wat dan in me hoofd omgaat is best moeilijk. Ik had zondag nog een berichtje gestuurd om even te laten weten dat we aan hem denken. Achteraf nu wetend dat het berichtje te laat was. Vind ik wel moeilijk. Herman stuurde me vaker een berichtje als ik op toernooi was of als ik hem in de kantine zag. Was hij altijd op de hoogte waar ik geweest was en hoe het ging. Hij was zeker iemand die gestreden heeft tot het einde. Hij heeft zich nooit zomaar gewonnen gegeven en dat maakt het zo bijzonder. Vechten doe je niet alleen op de mat maar ook in het leven. Soms moet je dingen accepteren die niet te accepteren zijn. #fuckcancer

  Ik wil iedereen bedanken voor de support die ik altijd van jullie krijg. Me familie voor jullie koeie grootte geduld. En me trainers en sponsors voor altijd achter me te staan.

  Tot volgende week ! πŸ™

  πŸ“Έ insta: @franklarackerfotos (www.frankfotos.nl)

  πŸ“Έ insta: @franklarackerfotos (www.frankfotos.nl)