Met een lach en een traan kijk ik terug naar de afgelopen 3 weken.

  Hallo iedereen,

  Met een lach en een traan kijk ik terug naar de afgelopen 3 weken.

  Op maandag 10 Februari vlogen Frans en ik samen naar Rome. Na de heftige storm die de dag ervoor was, konden wij met een klein beetje vertraging toch vliegen. Bij aankomst in het hotel moest ik nog 1,5kg afvallen. Maar ik had nog een paar dagen te tijd. Maandag hebben dus ook alleen maar even gewandeld en rust genomen.

  Dinsdag ochtend is Frans naar de zaal gegaan en heeft toen de loting gedaan. Ik zelf wou de loting pas weten op de dag van de weging. Puur zodat ik me kan concentreren op het afvallen. In de middag ben ik samen met Frans op de mat gaan trainen en hebben we een korte maar intensieve training gedaan. Ik moest na de training nog 1kg tot de 53kg

  Woensdag ochtend heb ik alleen maar in bed gelegen en zolang mogelijk geslapen. De dag voor de wedstrijd is meestal het zwaarste door weinig eten en drinken. In de avond hebben we nog een keer getraind en erna de sauna in om de laatste onsjes eraf te halen. Voordat ik naar bed ging woog ik 53.1kg.
  Donderdag ochtend was de wedstrijd dag en ik voelde ik me fit. Op de weging woog ik 52.8kg. Erna kon ik lekker weer veel eten en drinken. En energie opbouwen. Mijn eerste tegenstander was uit Roemeniƫ. Om half 1 had ik me eerste wedstrijd en die kon ik vrij makkelijk op touche winnen. Daarna moest ik tegen Azerbaijan en die partij kon ik met 10-0 winnen. De derde partij was tegen Noorwegen en ook die kon ik op touche winnen. Nu stond ik in de halve finale tegen Duitsland.
  Ook die kon ik na 6 minuten winnen door 2-1 op punten. Dat betekende dus de eerste keer in de finale op een Europese kampioenschappen bij de senioren. Onze dag kon niet meer stuk !
  Terug komend in het hotel moest ik weer opnieuw 1,5kg afvallen want de finale was de dag erna en dan moeten we weer opnieuw wegen.
  Vrijdag ochtend zijn we vroeg naar de zaal gegaan en heb ik opnieuw de weging gehad, precies 52,9kg. Nu had ik ongeveer 9 uur de tijd om bij te komen en te rusten voor de finale in de avond.
  Veel geprobeerd te slapen maar de spanningen lieten dat niet echt toe. Terug in de zaal hebben we een goede opwarming gehad en stond ik ongeveer 18:15 op de mat tegen Wit-Rusland. Helaas na 6 min kon ik niet meer de achterstand van 3-1 inhalen en verloor ik op punten. Teleurgesteld op dat moment maar ook oh zo blij met me zilveren medaille.

  Terug gekomen in het hotel hebben we niet meer echt kunnen genieten van het moment. Nadat ik met me moeder gebeld had kreeg ik het nieuws dat onze familie vriendin Maria gestorven was. Ik vind het lastig om dit moment uit te leggen. Omdat ik ervan overtuigd was dat ik thuis zou komen en haar nog eventjes kon zien. Geen afscheid nemen vond ik het moeilijkste. De eerste paar dagen heb ik veel moeite gehad om echt blij met me medaille te zijn. Omdat dat op dit moment niet meer belangrijk voor me was. Ik heb alleen maar in een twee strijd met mezelf gezeten. Moet ik nu blij zijn of moet ik nu verdrietig zijn. Wat voor mij belangrijk is dat ik weet dat ze altijd achter me stond en me veel gesteund heeft in me hele levens weg in de sport en erbuiten.
  De eerste paar dagen thuis waren natuurlijk meer verdrietige moment dan blije. Ondanks dat ik weet dat iedereen echt trots op me was. Het voelde gewoon niet eerlijk om blij te zijn op dat moment.

  We hebben een heel mooi afscheid gehad en namen haar mee in gedachte de carnaval in.

  Ik had zelf een paar dagen rust en kon ik ook genieten van een paar carnavals dagen. En samen met me familie zijn we dan ook hele lange dagen onderweg geweest in Landgraaf en Schinveld. En heb ik voornamelijk toegekeken hoe iedereens niveau daalde. Maar toch vind ik dit een van de leukste tijden van het jaar. Op me verjaardag na.

  Nu weer terug naar het normale leven en vliegen Frans en ik aanstaande zaterdag naar Japan voor 2 weken trainingskamp. Daar moet ik me nu al mentaal op voorbereiden. Na Japan is de eerste kwalificatie toernooi in Budapest.

  xx