Geen kwalificatie toernooi.

  Hallo iedereen,

  We zijn gelukkig weer terug uit Japan, we zijn wel 1 dag eerder terug gekomen van het trainingskamp. Aangezien ze het trainingscomplex gesloten hebben. Was het voor ons een betere keuze om zo snel mogelijk naar huis te komen voordat ze alles gingen afsluiten.

  We zijn naar Japan gegaan om ons voor te bereiden op het eerste kwalificatie toernooi in Boedapest. We kregen daar bericht vanuit het UWW dat het toernooi niet zou plaats vinden en verschoven zou worden. We hebben tot nu toe nog steeds geen nieuwe datum dus moeten we afwachten wat er gaat gebeuren.

  Nadat we weer terug in Nederland waren, is de situatie alleen maar achteruit gegaan. Van geen kwalificatie toernooi naar geen trainings mogelijkheden. Aangezien alle sportcomplexen dicht moesten betekende dit ook voor mij voorlopig geen mat trainingen. Ik heb met de krachttrainer een schema gemaakt om zoveel mogelijk thuis te trainen. Het is geen ideale situatie voor de topsporter om nu een olympische voorbereiding te doen vanuit je achtertuin. We moeten creatief zijn met wat we hebben.

  Of er nog kwalificatie toernooien gaan plaats vinden? Of de Olympische spelen nog doorgaan?
  Geen idee, we weten op dit moment helemaal niks. En ik denk dat in al die jaren dat ik sport nog nooit zo onzeker ben geweest over mijn toekomst in de sport. Ik ben natuurlijk van mening dat de spelen alleen door moet gaan als het ook veilig is voor de sporters en begeleiders.

  Het is zo onwerkelijk wat er op dit moment in de wereld gebeurd, en ik hoop dat iedereen veilig en gezond thuis blijft. Goed voor elkaar zorgt en beetje lief voor elkaar zijn.

  xxx